Stockholm

Stockholm:

den största staden och Sverigesn huvudstad. Säte för regering, riksdag, den kungliga familjen och regeringen administrativ region i Stockholm. Staden innehåller ca. 70 museer, varav den mest besökta är Vasamuseet och Skansen, båda belägna på Djurgården. de viktigaste sevärdheterna och attraktionerna i staden:

  • Kungliga Slottet
  • Storkyrkan – Katedral
  • Riddarhuset – Hus av adel i Stockholm
  • Stadshuset – Stadshuset
  • Vasamuseet – gamla skeppets museet
  • “Skansen” i Stockholmresor turistattraktioner turresor turistattraktioner tur

Transport

Stockholms Gamla Stan

Från Arlanda flygplats till centrumresor turistattraktioner turkan du nås med tåg (supersnabb uttrycka Arlanda Express, ca. 20 minuter), buss (svenska. Flygbussarna ) eller taxi (40 minuter). Förutom Stockholm Bromma flygplats är i centrum, inklusive stödplan Malmö Aviation och andra lokala flygbolag, chartertrafik, samt privata lätta flygplan. Bromma är också basen för två flygklubbar. Nära Stockholm (ca. 100 km söder) är Skavsta flygplats, som du kan få flygplan Wizz Air och Ryanair från flera polska städer. I motsats, norr om Stockholm, är flygplatsen Västerås, som också trafikeras av lågprisflygbolag . Även i norr, ca. 30 km i riktning mot Uppsala, är Gryttjom flygplatsen, där han utförde, bland andra fallskärmshoppning. Arlanda stockholm airport transfer.

 
Göteborg

Goteborgs vacker gammal stad

Göteborg är den näst största staden i Sverige och den femte största i Norden. Beläget vid Kattegatt, på västkusten, var det grundades av Royal Charter 1621 av Gustav II Adolf. Vid mynningen av Göta älv är Göteborgs Hamn största hamn i de nordiska länderna. Göteborg är hem för många studenter, som staden inkluderar både Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola. Globalt populära bilföretaget Volvo bildades i Göteborg 1927. Göteborg betjänas av Göteborg Landvetter Airport, som ligger 30 km sydost om centrum. Den mindre Göteborg City Airport, som ligger 15 km från centrum airport transfer, var stängd för vanliga flygtrafiken 2015.

 

 

 

 

 

 

 

Sevärdheter

Göteborgs centralstation ligger i centrum av staden, intill Nordstan och Drottning. Byggnaden har renoverats och byggts ut ett flertal gånger sedan invigningen i oktober 1858. Vid stranden av Göta älv vid Lilla Bommen är Göteborgsoperan. Det stod färdigt 1994. Arkitekten Jan Izikowitz inspirerades av landskapet och beskrev sin vision som “Något som gör dig flyta över squiggling landskapet som vingar av en mås.”
Feskekörka, eller Fiskhallen, är en inomhus fishmarket av Rosenlundskanalen i centrala Göteborg.

Falun gruvan

Staden Falun i Dalarna har växt upp kring Falu koppargruva och stadens ekonomi var länge helt beroende av kopparutvinningen. Det finns belägg för att verksamhet vid Falu gruva var igång på 1000-talet, men mycket talar för att kopparmalm utvanns i området redan på 700-talet.
Någon bosättning på platsen från denna tid finns dock inte dokumenterad. Området tillhörde ursprungligen Torsångs socken. Kopparbergs kyrka, ursprungligen kallad Mariakyrkan, uppfördes under andra hälften av 1400-talet. Marknader torde tidigt ha hållits i Falun, troligen på Falan eller Gamla och Stora torget. Genom att gruvan fungerade som en särskild jurisdiktion ansågs troligen inte behovet av en stad trängande.

 
Ystad

En stad i södra Sverige, säte för den kommunala förvaltningen Ystad i Skåne (i landet Skåne), porten på Östersjön. Den är känd för böckerna om kriminalkommissarien Kurt Wallander, skrivna av Henning Mankell, utspelar sig till stor del i Ystad. Wallander uppges i böckerna bo på Mariagatan. Ett flertal filmatiseringar av de olika böckerna har gjorts, och spelades då huvudsakligen in i Ystad.

Staden brukar ses som den stad i Skåne där bebyggelse från senmedeltid till 1700-tal bevarats bäst. Gatunätet i gamla staden är i stort sett oförändrat sedan medeltiden och flera senmedeltida byggnader finns bevarade, till exempel Kemnerska gården. Apotekarhuset från 1400-talet är ett av de äldsta ännu bebodda husen i hela Skandinavien.

Kyrkobyggnader

Konfirmation i Sankta Maria kyrka, Ystad 14 maj 2011.
I Ystad finns två kyrkor, den gamla klosterkyrkan Sankt Petri kyrka och Sankta Maria kyrka. Under senmedeltiden anlades ytterligare kyrka, Sankt Nicolai kyrka, men den revs i och med reformationen.

Kommunikationer

Ystads station öppnade för trafik med pågatåg år 1990. Härifrån går tåg på Ystadbanan till och från Malmö, Simrishamn och Köpenhamn. Tågen mellan Ystad och Köpenhamn är förbindelser som ansluter till färjorna till Rönne. Dessa utgör en sorts korridortrafik mellan Bornholm och Köpenhamn. Betydelsefull för Ystad är även färjelinjen till Świnoujście i Polen.